020 695 0700

Rijksstraatweg 5
1115 AG Duivendrecht

Ma – Di – Do & Vr : 08:30 – 20:00
Wo : 08:30 – 21:00
Za : 10:00 – 15:00

Rijksstraatweg 5

1115 AG Duivendrecht

info@dierenkliniek-duivendrecht.nl

Openingstijden

Maa - Di - Do & Vr : 08:30 - 20:00 Wo : 08:30 - 21:00 Za : 10:00 - 15:00

Chris - Dierenarts

Mijn naam is Chris,

Zolang ik mij kan herinneren was ik altijd de enige uit het gezin die een huisdier wilde, mijn zussen en ouders hadden er niks mee.

Ik heb dan ook eeuwig zitten zeuren om een hondje maar die kwam er echt niet in…

Toen er een huisje gezocht moest worden voor het konijn van een bekende kreeg ik dan eindelijk mijn eerste huisdier: Rabbit, mijn beste vriendje.

Van dit konijn heb ik toch nog een beetje mijn hondje gemaakt, hij kon namelijk trucjes! Zo kon hij bijvoorbeeld high five in ruil voor een snoepje.

Konijnen zijn echt best slim!

Op de middelbare school mocht ik na lang zeuren ook eindelijk op paardrijles: Daar begon dan ook mijn liefde voor paarden.

Tijdens mijn studie Diergeneeskunde koos ik dan ook voor de afstudeerrichting van het paard, ook omdat van paard naar gezelschapsdieren een gemakkelijkere omschakeling zou zijn dan andersom. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb want ik ben tijdens en na mijn studie langere periodes naar Australië geweest om daar met paarden te werken. Maar ben daarna toch tot de conclusie gekomen dat ik de variatie in het werk en de verschillende diersoorten miste.

Ik begon met assisteren in Utrecht bij de gezelschapsdieren en behaalde mijn NAVLE, een Amerikaans gerenommeerd examen waarbij je theoretische kennis diepgaand en over de gehele breedte van de diergeneeskunde wordt gemeten en die je bevoegdheid wereldwijd uitbreidt. Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren werkzaam bij de gezelschapsdieren.

Het allerleukste aan mijn beroep vind ik de medische kant en…. de dieren natuurlijk!! 

Ik ben zo gek op dieren en ik vind de variatie in het werk ontzettend leuk, geen dag of patiënt is hetzelfde.

Ik vind onze praktijk zo bijzonder omdat iedereen van ons team zich heel erg betrokken voelt. Ook zijn we altijd bezig met vernieuwen: We willen echt de nieuwste en beste onderzoeks- en behandelingsmethodes dus we kunnen best veel!

Mijn affiniteit: Katten, konijnen en tandheelkunde.