TANDHEELKUNDE

WERKWIJZE

Bij Dierenkliniek Duivendrecht wordt gebruik gemaakt van een tandheelkundige unit, dit betekent dat het gebit van uw huisdier wordt gesaneerd met apparatuur vergelijkbaar als die van uw tandarts.

Dit zorgt ervoor dat het gebit met veel zorg en precisie behandeld kan worden.  Met behulp van een ultrasone scaler kan de tandplak en het tandsteen snel worden verwijderd.

Doordat wij met een tandheelkundige unit werken en met gasnarcose, hoeft uw dier niet lang onder narcose voor de gebitsbehandeling, onze patiënten krijgen namelijk een lage dosering narcose middel waarna deze wordt bijgehouden met gas narcose. Wel moeten de middelen zo goed als volledig uitgewerkt zijn voor u uw huisdier weer mee naar huis krijgt.

Sinds kort kunnen er ook röntgenfoto’s gemaakt worden van uw hond, kat of konijn. Dit noemen we Dentale Röntgen. Op deze manier kunnen we nog beter inschatten wat er nodig is voor uw dier. 

MEDICATIE

Uw hond of kat krijgt voor de behandeling een pijnstillende injectie van de dierenarts indien er tanden of kiezen getrokken moeten worden.

Indien er tanden of kiezen getrokken zijn of het gebit erg ontstoken is dient er antibioticum gegeven te worden in de dagen na de gebitsbehandeling in combinatie met pijnstilling/ontstekingsremmende medicatie.